Klokka i Phoenix: 16:30               Klokka i Norge: 01:30

Hei! 

Fant ut at for min del, og deres, så vil jeg dele spørsmålsrunden inn i kategorier. De er skole, utveksling, penger & kostnader, USA & AZ, familie & venner og trivsel & hverdag. Jeg vil besvare en eller to "kategori" pr. innlegg, og skal som dere sikker forstår svare på de ang. skolen min nå. Jeg blir rett og slett å besvare de spøsmålene jeg har fått, da jeg føler de gir et greit innblikk i hva jeg ellers ville fortalt ang. skolen min. Om noen har noen fler spørsmål er det bare å komme med de, så blir det kanskje en slags "oppsamling" tilslutt!

Inngangen jeg bruker på skolen.  

Hvordan er forskjellene imellom den norske og amerikanske skole?

Vel, for å si det sånn så er vel kanskje den største forandringen for meg det at man bytter klasse heele tiden! Du har ingen klasse du kan kalle "din" og du har ikke kontaktlærer. Noen skoler har timeplanen lagt opp slik at de har alle klassene hver dag, mens min skole har gjort det litt anderledes. De har delt dagene i blue og sliver days, som rett og slett vil si at du har fire økter på blue days og fire på silver. Ellers er prøvene mye enklere (kommer litt ann på læreren da), men noen lærere legger opp til at hele klassen skal få A. Noe jeg ikke klager på! Matte er sykt rart, for de bruker ikke rutepapir (ikke her i allefall), og INGEN har orden i regnestykkene og grafene sine! Sett bort i fra det er nok lekser den største utfordringen. Det er mye lekser, og jeg som ikke var vandt til å ha lekser i det hele tatt synes det er utrolig kjedelig å måtte gjøre lekser hver dag. Man kan liksom ikke la vær å gjøre de heller, da lekser ofte er en viss proset av karakteren din. Men det er nok en vanesak. Det er og rart, at de sier at så og så mange % av karakteren din får du av lekser, så og så mange av deltakelse osv. De gir også points på alt som tilslutt danner en karakter.

 
Norsk laks fra Costco(måtte bare ha med noe, ettersom det andre blidet var så lite) og min første prøve karakter i American History.

Er det kjemi på skolen du kom på?

Ja, skolen min har kjemi. Jeg har ingen realfag da, så kan ikke si noe på nivået, men vet at det er mange juniors (mitt kull) som tar det! 


Spansk klasserommet mitt.


Fortell om skolen du går på.

Vel, skolen min heter Horizon Honors High School og er en del av Horizon Community Learning Center som er en charterskole. For dere som lurer på hva det er så er det en slags blanding av en privatskole og en offentlig. Skolen min har alle klasser fra Pre-K til 12 samlet på samme sted, men bygget er delt opp i high school, middle school osv, slik at ingen fra 3th grade og 12th grade er sammen liksom. Skolen min begynner 08:00 hver dag og slutter 14:30, noe jeg synes er greit. Vi har fire "blokker" eller fag hverdag, og de fagene jeg har er vitual contemporary media, American history, studyhall, American literature & composition, American government & economics, Spanish 3-4, algebra 3-4 og law. Skolen vår er veldig liten, så vi har ikke skap og "kantinen" vår er ute. Vi har 5 minutter mellom hver blokk og 30 min lunsj hvor noen spiser lunsjen fra skolen, men de fleste, inkludert meg, tar med egen mat. 

Her spiser vi. Nesten litt som et fengsel med bygg rundt og et område i midten, haha. 

Går du på noe sport på skolen? Er det vanskelig å komme inn på de forskjellige lagene. Cheerleading etc?

Jeg skal være helt ærlig å si at det vet jeg ikke. Jeg er ikke med på en skolesport selv, da dansestudioet mitt ikke er i tilknyttning til skolen. Skolen min har få sporter. Nå i høst er det cross country (som jeg hadde tenkt å være med på, men det er så varmt her), basketball, soccer og volleyball. Når det blir vår har de softball, track & field og en sport til (tror jeg). De har et cheerleading lag, men alle har sagt at de ikke er noe gode, så jeg valgte å la vær å sjekke det ut. Det kan hende at jeg prøver meg på track & field til våren (friidrett) ettersom jeg har drevet med det i 7 år når jeg var yngre, men for øyeblikket har jeg mye dans på ettermiddagene, så jeg må se det an!

Håper noen av disse svarene var hjelpsomme, og om dere følte noe manglet, si ifra!Ingeborg Linnéa

 

Postet av: Susanne<3
Så kult! Savne dæ på heggen:)<3
02.09.2013, 13:39
Postet av: Ingeborg
Susanne: savne dokker og :-( <3
03.09.2013, 07:07
URL: http://ingeborgiusa.blogg.no/

Skriv en kommentar


Navn:

Din mail:

Url:

Din Kommentar:

P R E S E N T A S J O N
Hei! Jeg heter Ingeborg og bor i Nord-Norge. Til høsten drar jeg over den lange veien til USA for å tilbringe 11 månder hos en vertsfamilie. Bloggen min handler hovedaklig om utveksling, men også om søknadsprosessen og litt hverdagslige ting. Jeg reiser med organisasjonen EF, og om du skulle ha noen spørsmål kan jeg kontaktes på ingeborgmhansen@hotmail.com :-)

K A T E G O R I E R
Blogg
Bloggere i USA 13/14
Spørsmål og svar
Søknadsprosess
Tanker og følelser
The American Dream
USA
Utvekslingselever 13/14
Videoblogg


D E S I G N
Charlotte V. Økland

A R K I V
September 2013
August 2013
Juli 2013
Juni 2013
April 2013
November 2012
Oktober 2012
August 2012
 Time in Phoenix
hits