Klokka i Phoenix: 16:30               Klokka i Norge: 01:30

Hei! 

Fant ut at for min del, og deres, så vil jeg dele spørsmålsrunden inn i kategorier. De er skole, utveksling, penger & kostnader, USA & AZ, familie & venner og trivsel & hverdag. Jeg vil besvare en eller to "kategori" pr. innlegg, og skal som dere sikker forstår svare på de ang. skolen min nå. Jeg blir rett og slett å besvare de spøsmålene jeg har fått, da jeg føler de gir et greit innblikk i hva jeg ellers ville fortalt ang. skolen min. Om noen har noen fler spørsmål er det bare å komme med de, så blir det kanskje en slags "oppsamling" tilslutt!

Inngangen jeg bruker på skolen.  

Hvordan er forskjellene imellom den norske og amerikanske skole?

Vel, for å si det sånn så er vel kanskje den største forandringen for meg det at man bytter klasse heele tiden! Du har ingen klasse du kan kalle "din" og du har ikke kontaktlærer. Noen skoler har timeplanen lagt opp slik at de har alle klassene hver dag, mens min skole har gjort det litt anderledes. De har delt dagene i blue og sliver days, som rett og slett vil si at du har fire økter på blue days og fire på silver. Ellers er prøvene mye enklere (kommer litt ann på læreren da), men noen lærere legger opp til at hele klassen skal få A. Noe jeg ikke klager på! Matte er sykt rart, for de bruker ikke rutepapir (ikke her i allefall), og INGEN har orden i regnestykkene og grafene sine! Sett bort i fra det er nok lekser den største utfordringen. Det er mye lekser, og jeg som ikke var vandt til å ha lekser i det hele tatt synes det er utrolig kjedelig å måtte gjøre lekser hver dag. Man kan liksom ikke la vær å gjøre de heller, da lekser ofte er en viss proset av karakteren din. Men det er nok en vanesak. Det er og rart, at de sier at så og så mange % av karakteren din får du av lekser, så og så mange av deltakelse osv. De gir også points på alt som tilslutt danner en karakter.

 
Norsk laks fra Costco(måtte bare ha med noe, ettersom det andre blidet var så lite) og min første prøve karakter i American History.

Er det kjemi på skolen du kom på?

Ja, skolen min har kjemi. Jeg har ingen realfag da, så kan ikke si noe på nivået, men vet at det er mange juniors (mitt kull) som tar det! 


Spansk klasserommet mitt.


Fortell om skolen du går på.

Vel, skolen min heter Horizon Honors High School og er en del av Horizon Community Learning Center som er en charterskole. For dere som lurer på hva det er så er det en slags blanding av en privatskole og en offentlig. Skolen min har alle klasser fra Pre-K til 12 samlet på samme sted, men bygget er delt opp i high school, middle school osv, slik at ingen fra 3th grade og 12th grade er sammen liksom. Skolen min begynner 08:00 hver dag og slutter 14:30, noe jeg synes er greit. Vi har fire "blokker" eller fag hverdag, og de fagene jeg har er vitual contemporary media, American history, studyhall, American literature & composition, American government & economics, Spanish 3-4, algebra 3-4 og law. Skolen vår er veldig liten, så vi har ikke skap og "kantinen" vår er ute. Vi har 5 minutter mellom hver blokk og 30 min lunsj hvor noen spiser lunsjen fra skolen, men de fleste, inkludert meg, tar med egen mat. 

Her spiser vi. Nesten litt som et fengsel med bygg rundt og et område i midten, haha. 

Går du på noe sport på skolen? Er det vanskelig å komme inn på de forskjellige lagene. Cheerleading etc?

Jeg skal være helt ærlig å si at det vet jeg ikke. Jeg er ikke med på en skolesport selv, da dansestudioet mitt ikke er i tilknyttning til skolen. Skolen min har få sporter. Nå i høst er det cross country (som jeg hadde tenkt å være med på, men det er så varmt her), basketball, soccer og volleyball. Når det blir vår har de softball, track & field og en sport til (tror jeg). De har et cheerleading lag, men alle har sagt at de ikke er noe gode, så jeg valgte å la vær å sjekke det ut. Det kan hende at jeg prøver meg på track & field til våren (friidrett) ettersom jeg har drevet med det i 7 år når jeg var yngre, men for øyeblikket har jeg mye dans på ettermiddagene, så jeg må se det an!

Håper noen av disse svarene var hjelpsomme, og om dere følte noe manglet, si ifra!Ingeborg Linnéa

 
Klokka i Phoenix: 16:42            Klokka i Norge: 01:42

 

Hei!

Jeg skal svare på alle spørsmålene fra spørsmålsrunden snart, har bare enkelte spørsmål jeg må finne ut av først, men det kommer! I morgen har jeg min første prøve etter skolestart! HJELP! Jeg er ikke spesielt nervøs for denne, det er  american history, men på tirsdag har jeg prøve i law (rettslære), og jeg gruer meg som fy. Det er ikke lett å lære seg alle ordene og ordningene når man er oppvokst med en helt annen type regjering! Så i morgen blir det intensiv pugging av fagord! Til helgen har vi en 3 dager lang helg, hurra! Mandag er det nemlig labor day (2. september), så vertsfamilien min og jeg skal til San Diego på lørdag og blir til mandag. Gjett om jeg gleder meg da? Skal bli så godt å få se havet igjen, haha! Savner å kunne se det ut av vinduet i steden for kaktuser og ørken, som er stortsett det jeg ser her. Men jeg klager ikke, Phoenix er et supert (og sinnsykt varmt) sted. Og ja pappa, jeg har trent. Tro det eller ei, men jeg har faktisk jogga et par ganger her. Og det å jogge i 40-45 varmegrader er .. fælt. Tenker også og lage et innkjøpsinnlegg med de tingene jeg har kjøpt etter at jeg kom, om det er interesse for det. (og jada mamma, skal passe på saldoen på kontoen.)

Ingeborg Linnéa
Klokka i Phoenix: 13:02    Klokka i Norge 22:02

Hei!

Har ikke så utrolig mye å blogge om for tiden, føler jeg, jeg bare vet rett og slett ikke hva jeg skal skrive, og jeg er alt for dårlig til å ta bilder av hva jeg gjør. I dag har jeg f.eks bare gjort lekser. Men nå har jeg vært i Arizona i to uker, og i USA snart en måned, så da tenkte jeg at det var tid for den mandatorye spørsmålsrunden. Fyr løs, så svarer jeg etter hvert! 

Ingeborg Linnéa
Klokka i Phoenix: 16:02   Klokka i Norge: 01.02

 

Hei!

I dag var siste skoledag denne uken for min del. På skolen min har vi noe som heter ILP (individual learning plan) som rett og slett er to dager hvor foreldrene kan komme å snakke med lærerne dine om hvordan du gjør det i faget, og hva faget generelt handler om. Jeg for min del har virkelig ingenting i mot en lang helt, og setter derfor pris på dette. Nå om ikke så alt for lenge skal jeg bort på dansestudioet 111, klar til boothcamp. Boothcamp er en tre dager lang "camp" hvor man forbereder seg til Nutcracker auditions. Jeg er ikke helt sikker på om jeg vil være med på den forestillingen, da min sterkeste sjanger ikke er ballett, men vi får se. Grunnen til at jeg skal på boothcamp er rett og slett så eieren får sett meg danse og dermed lettere kan plassere meg i de klassene som er riktig for meg. Var innom der i går, og noen av de jentene (og guttene) som er der er helt syke! Så jeg skjønner at skal jeg holde tritt med enkelte der er det bare å hive seg i en intensiv tøye periode. Slangemenneske neste liksom. Håper alle dere hjemme har det fint, jeg må innrømme at jeg savner dere utrolig mye! Men sånn er utvekslingslivet.  

Ingeborg Linnéa 

Photo / Privat
Klokka i Phoenix: 22.30  Klokka i Norge: 7:30

 

Hei alle sammen! Jeg beklager at jeg ikke har gitt lyd fra meg på en stund, men ting har gått litt i ett. Dagen jeg dro tok jeg og mange andre EF-studenter turen til Boston også videre til Rhode Island, nærmere bestemt  Smithfield og Bryan Unniversity. Her var vi frem til lørdag 3. August da vi alle sa farvel og dro til vertsfamiliene våre. Jeg tenker at om noen er interessert kan jeg skrive et innlegg om campen, om ikke så lar jeg det gå, så skrik ut. 

Som dere sikkert skjønner er jeg altså godt fremme i Phoenix. Et sted som er så og si helt motsatt av Harstad. Det regner veldig sjeldent, det er varmt hver dag (mellom 38-45 grader) og du finner skorpioner og coyoter i steden for mygg og måker. Vertsfamilien min er veldig hyggelige mennesker og jeg trives godt hos de. Tirsdagen denne uken startet jeg på skolen, noe som har vært både en positiv og frustrerende opplevelse. Men jeg tenker at jeg heller kan skrive induviduelle innlegg om skole, huset, og div. andre ting dere vil at jeg skal fortelle om! Så legg gjerne igjen noen forslag!

Dette blir ikke et langt innlegg, jeg ville bare gi en kjapp oppdatering, også venter jeg til jeg vet hva dere vil høre om. Håper alle dere hjemme nyter den siste delen av sommerferien, dere har enda 8-9 dager igjen! 
Ingeborg Linnéa

P R E S E N T A S J O N
Hei! Jeg heter Ingeborg og bor i Nord-Norge. Til høsten drar jeg over den lange veien til USA for å tilbringe 11 månder hos en vertsfamilie. Bloggen min handler hovedaklig om utveksling, men også om søknadsprosessen og litt hverdagslige ting. Jeg reiser med organisasjonen EF, og om du skulle ha noen spørsmål kan jeg kontaktes på ingeborgmhansen@hotmail.com :-)

K A T E G O R I E R
Blogg
Bloggere i USA 13/14
Spørsmål og svar
Søknadsprosess
Tanker og følelser
The American Dream
USA
Utvekslingselever 13/14


A R K I V
September 2013
August 2013
Juli 2013
Juni 2013
April 2013
November 2012
Oktober 2012
August 2012
hits