Heisann!

I dag er det rundt 266 dager igjen til jeg flytter. Flytter til andre siden av jorden (så og si) i 10 månder. Det er litt sykt å tenke på, samtidig så gleder jeg meg noe helt vilt! Det er nøyaktig 234 dager til sommerferien, og jeg vet at de noen og 30-40 dagene jeg får hjemme etter det blir å være over på et blunk. Spennende, men samtidig sykt skremmende. Uansett så har jeg har lovet meg selv at ingenting skal kunne ødelegge dette året, ingenting! Dette er året jeg har gledet meg til siden jeg begynte i sjette klasse, for ja, så lenge siden er det at jeg fant ut at jeg ville bo i USA et år å gå på Hgh School. Om du skal dra, gleder du deg? 
 / wehearit

Tenkte jeg skulle skrive et lite innlegg om det å bestemme seg for å dra på utveksling. Vet at det er mange der ute som vurderer å dra, men ikke helt klarer å bestemme seg, så håper dette kan hjelpe dere litt. Om du allerede har bestemt deg for å dra vil du kanskje kjenne deg igjen, og kan kanskje komme med innspill hvorvidt dere føler at dette stemmer :-)

De fleste av oss har vært klar over mulighetern til å dra på utveksling lenge. Man får med brosyrer i blader man kjøper, venninnene/vennene til storesøskene dine kan ha dratt, bekjente kan ha dratt osv. Men hvordan klarer noen å bestemme seg for å forlate alt her hjemme, alt som er kjent og kjært i 10 månder og dra til et helt fremmed land med en helt ny kultur? Jeg tror en av grunnene til at flere og flere velger å dra på utveksling har med globalisering å gjøre. Vi vet mye mer om de andre delene av verden i dag enn for en stund siden, og dette gjør oss kanskje mer eventyrlysten? Mange er kanskje lei av hverdagen og føler at de trenger noe nytt, noen føler at de trenger en ny start, noen er konfertable hjemme men føler at de trenger noe nytt å "bryne" seg på. Det å velge å forlate alt hjemme er et vanskelig valg. Jeg må si at jeg alltid har hatt lyst til å dra på utveksling, og at det dermed kanskje har vært litt enklere for meg enn for andre. Men det betyr ikke at jeg ikke har vurdert å droppe alt å bli her hjemme. Det er skummelt å skulle velge å forlate alt, det er skummelt å tenke på at man må tilpasse seg et helt nytt miljø og en helt ny familie. Det er skummelt, men samtidig utrolig spennende. Jeg har selv vurdert å droppe alt, tenkt at det blir for mye å tilpasse seg til, for mye nytt. Hva om jeg havner i en familie jeg ikke trives i? Hva om jeg ikke får meg noen venner? Hva om språket blir for vanskelig?  

Men etter hva jeg har hørt hos andre, og hva jeg har lest, og hva jeg selv har blitt fortalt av organisasjonen min - dette kommer til å bli ett av det beste året i ditt liv. Det er litt hva du gjør det til selv, har du ikke et åpent sinn eller er imøtekommende, vil det nok bli vanskeligere enn om du er det. Det er så mange som drar, du er ikke alene, og selv om ikke livet her hjemme vil stå helt stille mens du er borte, vil ikke ting forandre seg så drastisk at du ikke har noe å komme hjem til. Det værste jeg kunne tenkt meg er å sitte igjen andre året og tenke "Hva om.. Hva hadde skjedd om jeg hadde dratt? Hva kunne jeg ha gjort nå?" osv. Er du usikker, sett opp en liste, skriv opp fordeler og negative sider, men skaff deg nok informasjon slik at du er i stand til å ta et valg. Det er bare 10 månder av et langt liv, folkens. Når man ser det i den store sammenhengen er det ikke så lenge! Men missforstå meg rett, det er lurt å være nogenlunde sikker før man tar en avgjørelse som denne, men ingen er helt sikker. Alle nøler, alle tviler, alle er nervøse, det er bare slik det er. Men jeg tror i allefall at året vi har i vente kommer til å bli et fantastisk år, et av de beste i vårt liv. Og dere, året blir det vi gjør det til selv, skyper du hjem annenhver dag og tenker på de der hjemme vil det bli tungt. Prøv å grip sjansen dere har fått, ikke alle får den, og til dere som ikke har søkt, har dere muligheten og ønsket - go for it! Det kan bli det beste valget du noensinne har tatt!

 

 

Can't wait!
Hei dere! 

Håper dere som har hatt høst ferie denne uken har hatt det fint og at dere som har neste uke får det fortreffelig! Tenkte jeg skulle lage en liten oversikt over bloggere som skal til USA samtidig som meg. De fleste som leser en utvekslingsblogg (med mindre de er familie) synes nok det er morsomt og interessant å lese flere, så her har dere ett par! (Denne oversikten vil bli oppdatert jevnlig, gi meg gjerne et lite hint om du skal til USA og har blogg så legger jeg deg til!) :-)

 

Aina drar med Explorius.

Camilla drar med Explorius.

Charlotte drar med Explorius.

Elisabeth drar med Aspect.

Frida Anette drar med Explorius.

Gunnhild drar med Explorius.

Ingvild drar med Explorius.

Jannicke drar med Into.

Katrine drar med STS.

Lena drar med Explorius.

Lotte drar med EF, som meg selv.

Lotte drar med Explorius.

Mira drar med AFS.

Nina drar med Explorius. 

Nora drar med AFS.

Oda drar med Explorius. 

Rebekka drar med Explorius.

Sunniva drar med Explorius.

Sabine drar med EF.

Sara drar med Explorius.

Veslemøy drar med STS

Om du har eller kjenner noen som har utvekslingsblogg, husk å tips meg! :-)

 
Hentet dette innlegget fra Lotte. :-)


Hvilket sted skal du dra?

Jeg ska til USA!

 Hvilken organisasjon reiser du med?

Jeg reiser med EF.

 

Hvor kunne du aller helst tenke deg å ende opp?

Har valgt statsvalg hvor jeg har California på første, Pennsylvania på andre og Nevada på tredje. Helt ærlig så har det ikke så mye å si, og jeg blir nok å få et supert år uansett hvor jeg ender opp!

 

Har du fått familie eller gjort stats/regionsvalg?

Jeg har som de fleste andre ikke fått familie enda i og med at det enda er lang tid til vi skal dra. Statsvalg har jeg gjort ja (se forrige spørsmål)

 

Skal du på forberedelsesleir? 

Har i allefall meldt meg på "Language and Culture camp", så håper inderlig at jeg får plass. (men tror faktisk vi har betalt for det, så da er nok svaret ja!) 

 

Hva gleder du deg mest til? 

Det er veldig vanskelig å svare på, fordi det er så mye! Men jeg gleder meg til å se hvordan det typiske amerikanske hverdagslivet er, hvordan de gjør ting, feirer ting etc. Jeg gleder meg også til å få masse nye venner, alle minnene jeg vet jeg kommer til å få, og opplevelsen. Helt ærlig så gleder jeg meg vel til sånn ca alt, uten om det faktum at jeg drar fra venner og familie. Kunne i skrivende øyeblikk gjerne satt meg på det første flyet om det gir dere et bedre bilde.

 

Hva gruer du deg mest til?

Je gruer meg aller mest til dagen jeg skal reise, og vet allerede at jeg kommer til å gråte MYE! Samtidig gleder jeg meg å sinnsykt til den dagen, så det er litt blandet. Gruer meg også litt til jul uten familien og første skoledag, men ikke noe særlig.

 

Kunne du tenke deg å prøve en ny sport?

Jeg danser på fritiden min og er KJEMPE interessert i å få prøvd cheer, det hadde vært så sinnsykt gøy! Ellers kunne jeg gjerne tenkt meg å spille tennis eller drive med turn. :-)

 

 


Hva kommer du til å savne mest?
Blir nok kanskje maten, blir nok en stor forandring der! Kommer nok og til å savne vinteren litt (hvertfall om jeg kommer til en plass der det ikke er snø i julen) og venner og familie.

 

Skal du på en arrangert tur med organisasjonen?

Har ikke tenkt så mye på det enda, men det hadde vært veldig gøy!

 

Nevn fire steder du kunne tenke deg å besøke i landet ditt:

California, Hollywood, New York, og Hawaii, kanskje de mest "obvios" plassene.

 

Tror du det blir et bra år?

Ja, det både tror og håper jeg! Gleder meg som en liten unge, så både innstillingen og forhåpningene er der.
Heisann dere! 

Jeg heter Ingeborg Linnéa Hansen og skal dra på utveksling til USA skoleåret 2013/2014,
og dette er da min utvekslingsblogg.

Jeg skal dra med EF - Education First, til tross for at mange "advarer" mot denne organisasjonen. En av mine nærme veninner hadde i sommer søkt plass hos EF. Det var slik jeg kom i kontakt med dem, og har så langt bare positivt og si om organisasjonen. Jeg søkte om studieplass tidlig i august en gang og ble godkjent som søker en dag etter intervjuet mitt. Jeg hadde intervjuet mitt via telefon, men det foregikk som på vanlig vis - litt på norsk og litt på engelsk. Jeg skulle også skrive et brev til min fremtidige vertsfamilie på engelsk. Nå er alt av søknadspapirer sendt til dem (bortsett fra helseskjema som jeg ikke får fylt ut ettersom jeg ikke har fått lege time før rundt 17. oktober.) Når dette er gjort sendes alt over til USA og søknadprosessen etter en vertsfamilie er i gang! 

Grunnen til at jeg valgte å dra til USA er så utrolig vanskelig å forklare med ord. Jeg har alltid likt den amrikanske kulturen og har alltid ville dratt på utveksling - da særlig til USA. Og nå kommer drømmen min om et high school year i oppfyllelse! Jeg opprettet denne bloggen tidlig for å kunne oppdatere dere gjennom prosessen man går gjennom før man får dra til USA og under selve utvekslingsåret mitt! Håper dere ikke nøler med å ta kontakt med meg om dere lurer på noe eller også skal på utveksling! :-) 

 Ingeborg Linnéa

P R E S E N T A S J O N
Hei! Jeg heter Ingeborg og bor i Nord-Norge. Til høsten drar jeg over den lange veien til USA for å tilbringe 11 månder hos en vertsfamilie. Bloggen min handler hovedaklig om utveksling, men også om søknadsprosessen og litt hverdagslige ting. Jeg reiser med organisasjonen EF, og om du skulle ha noen spørsmål kan jeg kontaktes på ingeborgmhansen@hotmail.com :-)

K A T E G O R I E R
Blogg
Bloggere i USA 13/14
Spørsmål og svar
Søknadsprosess
Tanker og følelser
The American Dream
USA
Utvekslingselever 13/14


A R K I V
September 2013
August 2013
Juli 2013
Juni 2013
April 2013
November 2012
Oktober 2012
August 2012
hits