Dette innlegget vil være på engelsk, da min venn Lærke som har "tagget" meg har laget tagen på engelsk.
So, my Danish friend Lærke who is an exchange student in Las Vegas, Nevada did an exchangestudent tag, and taged me in it. I thought answering it might be fun, so here we go. (This is also a horrible change for me to write some english..)
What is your name, age, nationality and company?
- My name is Ingeborg Hansen, I am 17 years old, born in Norway, which makes me Norwegian and I'm traveling with EF (Education First). 
Where are you living your exchange year?
- I am spending my exchange year in Phoenix, Arizona. 
Why did you decide to be an exchange student?
- I always wanted to do a year abroad. I mean, you hear about it in magazines, from older kids, even parents, and it seemed like such a fun experience. I wanted to see how the American everyday life looks like, not just the life you see on TV, because they are different. I wanted to experience a new culture, learn a new language in a new way and challenge myself.  
What did you think when you first stepped out of the plane?
- I think my first though was something like "Oh my gosh it is so hot!"  
What is the weirdest thing you have tasted so far?
- That is a very good question. I have to say that fried cheese (not like mozzarella sticks) and fried ice cream have to top the list though! And root bear, it is so horrible!
Have you done anything so far that you never thought was possible?
- wearing Uggs and scarfs in 18 degrees celsius but still being able to wear shorts in november if I want to is crazy to me. I have also impressed my self with how patient I have been and how much I have grown as a person.
What has been the biggest challenge so far?
- Maybe being forced to stand on your own feet without my mom always having my back. Not that my mom doesn't, but she is too far away to help out sometimes. Adapting to a new country, a new culture, new traditions, rules, norms etc. It is all very different but at the same time similar.  
How do you like the school in your host country?
- I had my doubts about my school, but I like it more and more. That is because I'm getting to know the students more and more, but if that is what it takes, then thats a good thing right.  
How do people dress in your host country (in your opinion)?
- Some people dress horrible, but others are actually quite good with their 'styling'. This is a manner of opinion of course, but like I can't stand cowboy boots or having tennis socks up to your knees, but maybe they can't stand what I'm wearing. I mean we come from two different parts of the world, me and the people I'm surrounded by, so of course that will lead to different preferences.  
If your exchange year was a song, what would it be?
- That is a tough one! I'm gonna go with "moments like this" by the Afters.
How do you imagine the day you are going home?
- LONG. Haha, I'll probably be soo tired, but probably happy too. I mean I'll probably have some mixed feelings, but I think I'll be glad to be home in my own little country. 
Who would you like to do this tag?

- ANYONE who is an exchangestudent, with a blog and who reads this.  

Ingeborg Linnéa
Heisann!

Lovte jo å skrive litt om opplevelsene fra forrige uke, so here we go. Dette innlegget vil nok inneholde mye oppramsing, men skulle jeg forklart alt i detalj hadde det blitt utrolig langt. Håper dette er greit.

Vi (jeg, Thomas, Rikke og Max, altså de andre utvekslingselevene fra Phoenix som skulle på tur) møtte hverandre på flyplassen mellom 06:30 og 07:00. Etter å ha ventet litt ekstra på Rikke, hastet vi oss gjennom sikkerhetskontrollen og satt oss på flyet til Denver, CO hvor vi byttet til et fly som tok oss videre til Washington DC. Turen var kanskje litt i lengste langet når vi alle var plassert rundt om på hele flyet og måtte klare oss selv, men det gikk greit. Når vi kom frem til Washington var klokka nesten 18, noe som gjorde oss til de siste til å ankomme. Må si at når vi kom ut av flyplassen etter å ha fått bagasjen fikk vi nok et lite vær sjokk. Det blåste kald og sur vind, og fra de noen og 90 gradene i Phoenix var dette en stor kontrast. Det var nesten som å være hjemme i Norge igjen, og varmelei som vi var (og enda er), var vi strålende fornøyd. Første dagen gikk som dere sikkert skjønner for det meste til reising, men vi rakk også å stoppe ved "the Lincoln Memorial" og Korea og Vietnam krigen memorialene (to ulike, ettersom det var to ulike kriger) før vi dro til hotellet hvor vi skulle bo.

 

Dag to kom og vi dro til Capitol Hill og the Capitol Building hvor vi fikk en liten omvisning. Vi hadde ganske mye å dekke disse dagene og var derfor ikke så lenge på hverplass så det tok ikke lang tid før vi dro videre igjen, da til et museum hvor vi kunne se grunnloven og andre dokumenter som har vært viktig i USAs historie, lese om tidligere presidenter osv. Vi fikk også litt fritid inne på the Pentagon Mall, noe som faktisk var den eneste tiden vi (jeg og Njål) brukte på shopping. Videre dro vi til George washingtons hus, Mount Vernon, hvor vi fikk nok en omvisning. Etterhvert som det ble mørker og vi gjor oss ferdige hos George dro vi videre til Alexandria, hvor vi fikk en  "ghost tour" med skrekk historier fra gammelt av. 
Dag tre gikk mye av tiden til å kjøre buss, men før vi kom så langt dro vi inn til sentrum igjen for å se the White House, og jeg må si som veldig mange før meg, jeg trodde det skulle være større. Tydeligvis er store deler av huset under bakken, men fra hvor vi så det var det nokså lite. Etter et lite photostop var det tilbake på bussen med retning New York City. Turen tok oss omlang 5 timer, men alle var smilende og blide når vi kunne se the Manhattan skyline. Vi stoppet ved Times Square, dro til the Empire State Building og kjørte litt rundt i bussen for å se oss om før vi dro til New Jersey hvor vi skulle bo. 
Dag fire var hektisk! Vi hadde mye vi skulle rekke, og dro først til en walkover greie for å kunne ta bilde av en ekte "NY street" før vi hastet videre til en havn og en ferge for å dra ut til Ellis Island for å se frihetsgudinnen. Det er nesten som om alt er mindre enn man forventer, for også frihetsgudinnen var mye mindre enn hva jeg hadde forventa. Hun ser jo alltid så stor ut på film, men jeg synes ikke hun var så utrolig høy i virkeligheten. Etter dette dro vi til Rockerfeller center hvor vi igjen fikk litt fritid. Her så vi oss rundt og jeg må innrømme at som den jule-fanen jeg er var jeg litt skuffa når det store juletreet de alltid setter opp der var dekket av montasjer for å gjøre det klart. Men men, sånn er det! Herfra dro vi videre med en guide som viste oss the 9/11 memorial, Soho, Chinatown, Little Italy osv. før vi igjen ble satt av på Times Square før vir dro på Broadway for å se The Phantom of the Opera, en fantastisk bra musikal! 
Og som vi alltid hadde i bakhodet, så måtte dag fem og komme. Dagen hvor turen tok slutt, vi måtte si ha det til hverandre og dra tilbake til våre nye hverdager. Det å gi slipp på gutten min utenfor sikkerhetskontrollen ved fløy D på flyplassen i Queens, før jeg skulle fly til Texas også til Arizona, er det værste jeg har gjort, til nå i allefall. Det var utrolig tungt og det ble felt en god del tårer. Tanken på å vente fire månder til før jeg får se han virket der og da uutholdelig. Og jeg skal ikke lyve, den er enda ganske ekkel. Men vi viste jo at det kom til å skje. Det tar ofte bare litt tid og komme seg inn i rutinene etterpå når alt er så ferskt og man tenker at "for en uke gjorde vi det, for en uke var vi der" etc. Men det er da man nesten bare må bite tennene sammen og se fremover, og det gjør vi. Vi vet jo at det ikke er slutten liksom, vi sees snart, om 110 dager for å være eksakt (mandag som det er når dette blir lest), og så lenge man har troen og faktisk vil at det skal gå, så gjør det nettopp det.


Alt i alt hadde vi en super tur og vi kosa oss masse. Ikke bare jeg og Njål, men alle de andre vi var sammen med (Rikke, August, Thea, Thomas, Fredrik, Eilert for å nevne noen) og jeg tror vi alle satt utrolig stor pris på å få et lite avbrekk i året vårt. Selv om utveksling er nytt og spennende er det også tungt og slitsomt, akkurat som en vanlig hverdag. For det er det det er. Det er hverdagsliv, uansett hvordan man vrir og vender på det vil man alltid komme inn i en hverdagsrutine om man er så lenge på en plass. Det er ikke nytt og spennende for alltid, og derfor tror jeg vil alle satt pris på noen nye impulser. Så takk mamma, tusen takk for at du lot meg dra på denne turen. Den gjorde meg godt, den ga meg opplevelser for livet og jeg er utrolig glad og takknemlig for at du ga meg muligheten til det. 
#efhighschoolyear #efdiscoverytours #utveksling #ef
Heisann!

På lørdag kom jeg hjem fra det som har vært min beste opplevelse på dette utvekslingsåret så langt, min NYC og DC discoverytour. Det var utrolig herlig og kunne se kjæresten min igjen, det må jeg si, og vi storkoset oss sammen. Jeg er enda fasinert over hvor mye vi klare å gjøre på de tre og litt dagene vi var der, så tenker å skrive litt lengre om det i helga når jeg har ordentlig med tid. Akkurat nå er det skolearbeid som er i fokus, akkurat som alle andre uker. Neste uke er det thanksgiving da, så uka blir både spennende og kort. Håper alle har det bra hjemme, skrives snart.


Ingeborg Linnéa

Heisann! 

Det er noe jeg ikke har skrevet om her før, men ettersom det nærmer seg med stormskritt var det kanskje på tidet. Neste tirsdag, altså 12 november, drar jeg til DC og NYC. Det er en tur som er arrangert av EF, altså en av EF sine Discoverytours. Jeg gleder meg helt sykt, for ikke bare får jeg se DC og NYC, to byer jeg har hatt lyst til å besøke i mange år, men jeg får også se kjæresten min igjen. Det finnes ikke ord for hvor mye det kribler i magen min av tanken. Han, som alle andre kjente og kjære, har jeg ikke sett på snart fire måneder, så det å skulle få tilbringe 5 dager sammen med han og andre EF studenter blir virkelig fantastisk. Skal bli litt godt å få litt høst følelse og (ja, jeg sa nettopp det), ettersom jeg enda går i shorts eller skjørt her i Phoenix. Tenker å skrive om turen når jeg kommer hjem, men om dere har noen spørsmål om turen dere gjerne vil ha svar på så legg gjerne igjen en kommentar. 


#utveksling #efdiscoverytours #ef #exchange

Ingeborg Linnéa
Vertssøstra mi på 10 har lenge snakka om en del youtube videoer jeg må sjekke ut. Så i dag bestemte jeg meg for å faktisk se på en av disse vel quotede videoene, og jeg må si at jeg kjente meg litt igjen. Ettersom navnet mitt er Ingeborg er det jo ingen her som klarer å få det rett. Passende video for meg med andre ord. 

Hva synes du?

Ingeborg Linnéa

P R E S E N T A S J O N
Hei! Jeg heter Ingeborg og bor i Nord-Norge. Til høsten drar jeg over den lange veien til USA for å tilbringe 11 månder hos en vertsfamilie. Bloggen min handler hovedaklig om utveksling, men også om søknadsprosessen og litt hverdagslige ting. Jeg reiser med organisasjonen EF, og om du skulle ha noen spørsmål kan jeg kontaktes på ingeborgmhansen@hotmail.com :-)

K A T E G O R I E R
Blogg
Bloggere i USA 13/14
Jul
Spørsmål og svar
Søknadsprosess
Tanker og følelser
The American Dream
USA
Utvekslingselever 13/14
Videoblogg


A R K I V
Desember 2013
November 2013
Oktober 2013
September 2013
August 2013
Juli 2013
Juni 2013
April 2013
November 2012
Oktober 2012
August 2012
hits