Hei igjen!

Begynner å bli en stund siden sist, så jeg tenkte jeg skulle komme med en oppdatering. Jeg og Ingeborg (haha, jeg vet, det kan bli forvirrende), var hos legen for snart en måned siden. Da tok vi en kombinert sprøyte for Hepatit A og B. Vi skal tilbake 3. eller 5. desember for a ta den andre dosen, også seks månder etter det. Etter jul skal vi også ta en tuberkolose test for å se om vi må ta BCG, krysser fingrene for at den ikke gir utslag! Ellers er alle papirene mine sendt inn og søknaden er sendt over til statene (så vidt som jeg har forstått det), så nå er det bare å vente i spenning. Må innrømme at jeg ikke forventer å få familie før rundt juni/juli, men hadde jo vært greit å få den tidligere, i allefall før avreise. Har forresten også fått vite avreisedatoen, eller nesten. Jeg skal på noe som heter "culture and language camp" som begynner enten 23. eller 24 juli, som vil si at til da må jeg ha forlatt alle kjente og kjære, grugleder meg!

Har også begynte å innse hvor viktig det er å dokumenter minner, og selv om jeg er dårlig på å ta bilder har jeg en superduper jente som er veldig flink til dette. Alle bildene under er fra en sammenkomst vi jentene i klassen hadde og alle bildene er tatt av Maja (som forresten skal til England til neste år.)


Tenkte jeg skulle skrive et lite innlegg om det å bestemme seg for å dra på utveksling. Vet at det er mange der ute som vurderer å dra, men ikke helt klarer å bestemme seg, så håper dette kan hjelpe dere litt. Om du allerede har bestemt deg for å dra vil du kanskje kjenne deg igjen, og kan kanskje komme med innspill hvorvidt dere føler at dette stemmer :-)

De fleste av oss har vært klar over mulighetern til å dra på utveksling lenge. Man får med brosyrer i blader man kjøper, venninnene/vennene til storesøskene dine kan ha dratt, bekjente kan ha dratt osv. Men hvordan klarer noen å bestemme seg for å forlate alt her hjemme, alt som er kjent og kjært i 10 månder og dra til et helt fremmed land med en helt ny kultur? Jeg tror en av grunnene til at flere og flere velger å dra på utveksling har med globalisering å gjøre. Vi vet mye mer om de andre delene av verden i dag enn for en stund siden, og dette gjør oss kanskje mer eventyrlysten? Mange er kanskje lei av hverdagen og føler at de trenger noe nytt, noen føler at de trenger en ny start, noen er konfertable hjemme men føler at de trenger noe nytt å "bryne" seg på. Det å velge å forlate alt hjemme er et vanskelig valg. Jeg må si at jeg alltid har hatt lyst til å dra på utveksling, og at det dermed kanskje har vært litt enklere for meg enn for andre. Men det betyr ikke at jeg ikke har vurdert å droppe alt å bli her hjemme. Det er skummelt å skulle velge å forlate alt, det er skummelt å tenke på at man må tilpasse seg et helt nytt miljø og en helt ny familie. Det er skummelt, men samtidig utrolig spennende. Jeg har selv vurdert å droppe alt, tenkt at det blir for mye å tilpasse seg til, for mye nytt. Hva om jeg havner i en familie jeg ikke trives i? Hva om jeg ikke får meg noen venner? Hva om språket blir for vanskelig?  

Men etter hva jeg har hørt hos andre, og hva jeg har lest, og hva jeg selv har blitt fortalt av organisasjonen min - dette kommer til å bli ett av det beste året i ditt liv. Det er litt hva du gjør det til selv, har du ikke et åpent sinn eller er imøtekommende, vil det nok bli vanskeligere enn om du er det. Det er så mange som drar, du er ikke alene, og selv om ikke livet her hjemme vil stå helt stille mens du er borte, vil ikke ting forandre seg så drastisk at du ikke har noe å komme hjem til. Det værste jeg kunne tenkt meg er å sitte igjen andre året og tenke "Hva om.. Hva hadde skjedd om jeg hadde dratt? Hva kunne jeg ha gjort nå?" osv. Er du usikker, sett opp en liste, skriv opp fordeler og negative sider, men skaff deg nok informasjon slik at du er i stand til å ta et valg. Det er bare 10 månder av et langt liv, folkens. Når man ser det i den store sammenhengen er det ikke så lenge! Men missforstå meg rett, det er lurt å være nogenlunde sikker før man tar en avgjørelse som denne, men ingen er helt sikker. Alle nøler, alle tviler, alle er nervøse, det er bare slik det er. Men jeg tror i allefall at året vi har i vente kommer til å bli et fantastisk år, et av de beste i vårt liv. Og dere, året blir det vi gjør det til selv, skyper du hjem annenhver dag og tenker på de der hjemme vil det bli tungt. Prøv å grip sjansen dere har fått, ikke alle får den, og til dere som ikke har søkt, har dere muligheten og ønsket - go for it! Det kan bli det beste valget du noensinne har tatt!

 

 
Heisann dere! 

Jeg heter Ingeborg Linnéa Hansen og skal dra på utveksling til USA skoleåret 2013/2014,
og dette er da min utvekslingsblogg.

Jeg skal dra med EF - Education First, til tross for at mange "advarer" mot denne organisasjonen. En av mine nærme veninner hadde i sommer søkt plass hos EF. Det var slik jeg kom i kontakt med dem, og har så langt bare positivt og si om organisasjonen. Jeg søkte om studieplass tidlig i august en gang og ble godkjent som søker en dag etter intervjuet mitt. Jeg hadde intervjuet mitt via telefon, men det foregikk som på vanlig vis - litt på norsk og litt på engelsk. Jeg skulle også skrive et brev til min fremtidige vertsfamilie på engelsk. Nå er alt av søknadspapirer sendt til dem (bortsett fra helseskjema som jeg ikke får fylt ut ettersom jeg ikke har fått lege time før rundt 17. oktober.) Når dette er gjort sendes alt over til USA og søknadprosessen etter en vertsfamilie er i gang! 

Grunnen til at jeg valgte å dra til USA er så utrolig vanskelig å forklare med ord. Jeg har alltid likt den amrikanske kulturen og har alltid ville dratt på utveksling - da særlig til USA. Og nå kommer drømmen min om et high school year i oppfyllelse! Jeg opprettet denne bloggen tidlig for å kunne oppdatere dere gjennom prosessen man går gjennom før man får dra til USA og under selve utvekslingsåret mitt! Håper dere ikke nøler med å ta kontakt med meg om dere lurer på noe eller også skal på utveksling! :-) 

 Ingeborg Linnéa

P R E S E N T A S J O N
Hei! Jeg heter Ingeborg og bor i Nord-Norge. Til høsten drar jeg over den lange veien til USA for å tilbringe 11 månder hos en vertsfamilie. Bloggen min handler hovedaklig om utveksling, men også om søknadsprosessen og litt hverdagslige ting. Jeg reiser med organisasjonen EF, og om du skulle ha noen spørsmål kan jeg kontaktes på ingeborgmhansen@hotmail.com :-)

K A T E G O R I E R
Blogg
Bloggere i USA 13/14
Spørsmål og svar
Søknadsprosess
Tanker og følelser
The American Dream
USA
Utvekslingselever 13/14

A R K I V
September 2013
August 2013
Juli 2013
Juni 2013
April 2013
November 2012
Oktober 2012
August 2012
hits