Dette innlegget vil være på engelsk, da min venn Lærke som har "tagget" meg har laget tagen på engelsk.
So, my Danish friend Lærke who is an exchange student in Las Vegas, Nevada did an exchangestudent tag, and taged me in it. I thought answering it might be fun, so here we go. (This is also a horrible change for me to write some english..)
What is your name, age, nationality and company?
- My name is Ingeborg Hansen, I am 17 years old, born in Norway, which makes me Norwegian and I'm traveling with EF (Education First). 
Where are you living your exchange year?
- I am spending my exchange year in Phoenix, Arizona. 
Why did you decide to be an exchange student?
- I always wanted to do a year abroad. I mean, you hear about it in magazines, from older kids, even parents, and it seemed like such a fun experience. I wanted to see how the American everyday life looks like, not just the life you see on TV, because they are different. I wanted to experience a new culture, learn a new language in a new way and challenge myself.  
What did you think when you first stepped out of the plane?
- I think my first though was something like "Oh my gosh it is so hot!"  
What is the weirdest thing you have tasted so far?
- That is a very good question. I have to say that fried cheese (not like mozzarella sticks) and fried ice cream have to top the list though! And root bear, it is so horrible!
Have you done anything so far that you never thought was possible?
- wearing Uggs and scarfs in 18 degrees celsius but still being able to wear shorts in november if I want to is crazy to me. I have also impressed my self with how patient I have been and how much I have grown as a person.
What has been the biggest challenge so far?
- Maybe being forced to stand on your own feet without my mom always having my back. Not that my mom doesn't, but she is too far away to help out sometimes. Adapting to a new country, a new culture, new traditions, rules, norms etc. It is all very different but at the same time similar.  
How do you like the school in your host country?
- I had my doubts about my school, but I like it more and more. That is because I'm getting to know the students more and more, but if that is what it takes, then thats a good thing right.  
How do people dress in your host country (in your opinion)?
- Some people dress horrible, but others are actually quite good with their 'styling'. This is a manner of opinion of course, but like I can't stand cowboy boots or having tennis socks up to your knees, but maybe they can't stand what I'm wearing. I mean we come from two different parts of the world, me and the people I'm surrounded by, so of course that will lead to different preferences.  
If your exchange year was a song, what would it be?
- That is a tough one! I'm gonna go with "moments like this" by the Afters.
How do you imagine the day you are going home?
- LONG. Haha, I'll probably be soo tired, but probably happy too. I mean I'll probably have some mixed feelings, but I think I'll be glad to be home in my own little country. 
Who would you like to do this tag?

- ANYONE who is an exchangestudent, with a blog and who reads this.  

Ingeborg Linnéa
Klokka i Phoenix: 16:30               Klokka i Norge: 01:30

Hei! 

Fant ut at for min del, og deres, så vil jeg dele spørsmålsrunden inn i kategorier. De er skole, utveksling, penger & kostnader, USA & AZ, familie & venner og trivsel & hverdag. Jeg vil besvare en eller to "kategori" pr. innlegg, og skal som dere sikker forstår svare på de ang. skolen min nå. Jeg blir rett og slett å besvare de spøsmålene jeg har fått, da jeg føler de gir et greit innblikk i hva jeg ellers ville fortalt ang. skolen min. Om noen har noen fler spørsmål er det bare å komme med de, så blir det kanskje en slags "oppsamling" tilslutt!

Inngangen jeg bruker på skolen.  

Hvordan er forskjellene imellom den norske og amerikanske skole?

Vel, for å si det sånn så er vel kanskje den største forandringen for meg det at man bytter klasse heele tiden! Du har ingen klasse du kan kalle "din" og du har ikke kontaktlærer. Noen skoler har timeplanen lagt opp slik at de har alle klassene hver dag, mens min skole har gjort det litt anderledes. De har delt dagene i blue og sliver days, som rett og slett vil si at du har fire økter på blue days og fire på silver. Ellers er prøvene mye enklere (kommer litt ann på læreren da), men noen lærere legger opp til at hele klassen skal få A. Noe jeg ikke klager på! Matte er sykt rart, for de bruker ikke rutepapir (ikke her i allefall), og INGEN har orden i regnestykkene og grafene sine! Sett bort i fra det er nok lekser den største utfordringen. Det er mye lekser, og jeg som ikke var vandt til å ha lekser i det hele tatt synes det er utrolig kjedelig å måtte gjøre lekser hver dag. Man kan liksom ikke la vær å gjøre de heller, da lekser ofte er en viss proset av karakteren din. Men det er nok en vanesak. Det er og rart, at de sier at så og så mange % av karakteren din får du av lekser, så og så mange av deltakelse osv. De gir også points på alt som tilslutt danner en karakter.

 
Norsk laks fra Costco(måtte bare ha med noe, ettersom det andre blidet var så lite) og min første prøve karakter i American History.

Er det kjemi på skolen du kom på?

Ja, skolen min har kjemi. Jeg har ingen realfag da, så kan ikke si noe på nivået, men vet at det er mange juniors (mitt kull) som tar det! 


Spansk klasserommet mitt.


Fortell om skolen du går på.

Vel, skolen min heter Horizon Honors High School og er en del av Horizon Community Learning Center som er en charterskole. For dere som lurer på hva det er så er det en slags blanding av en privatskole og en offentlig. Skolen min har alle klasser fra Pre-K til 12 samlet på samme sted, men bygget er delt opp i high school, middle school osv, slik at ingen fra 3th grade og 12th grade er sammen liksom. Skolen min begynner 08:00 hver dag og slutter 14:30, noe jeg synes er greit. Vi har fire "blokker" eller fag hverdag, og de fagene jeg har er vitual contemporary media, American history, studyhall, American literature & composition, American government & economics, Spanish 3-4, algebra 3-4 og law. Skolen vår er veldig liten, så vi har ikke skap og "kantinen" vår er ute. Vi har 5 minutter mellom hver blokk og 30 min lunsj hvor noen spiser lunsjen fra skolen, men de fleste, inkludert meg, tar med egen mat. 

Her spiser vi. Nesten litt som et fengsel med bygg rundt og et område i midten, haha. 

Går du på noe sport på skolen? Er det vanskelig å komme inn på de forskjellige lagene. Cheerleading etc?

Jeg skal være helt ærlig å si at det vet jeg ikke. Jeg er ikke med på en skolesport selv, da dansestudioet mitt ikke er i tilknyttning til skolen. Skolen min har få sporter. Nå i høst er det cross country (som jeg hadde tenkt å være med på, men det er så varmt her), basketball, soccer og volleyball. Når det blir vår har de softball, track & field og en sport til (tror jeg). De har et cheerleading lag, men alle har sagt at de ikke er noe gode, så jeg valgte å la vær å sjekke det ut. Det kan hende at jeg prøver meg på track & field til våren (friidrett) ettersom jeg har drevet med det i 7 år når jeg var yngre, men for øyeblikket har jeg mye dans på ettermiddagene, så jeg må se det an!

Håper noen av disse svarene var hjelpsomme, og om dere følte noe manglet, si ifra!Ingeborg Linnéa

 
Hentet dette innlegget fra Lotte. :-)


Hvilket sted skal du dra?

Jeg ska til USA!

 Hvilken organisasjon reiser du med?

Jeg reiser med EF.

 

Hvor kunne du aller helst tenke deg å ende opp?

Har valgt statsvalg hvor jeg har California på første, Pennsylvania på andre og Nevada på tredje. Helt ærlig så har det ikke så mye å si, og jeg blir nok å få et supert år uansett hvor jeg ender opp!

 

Har du fått familie eller gjort stats/regionsvalg?

Jeg har som de fleste andre ikke fått familie enda i og med at det enda er lang tid til vi skal dra. Statsvalg har jeg gjort ja (se forrige spørsmål)

 

Skal du på forberedelsesleir? 

Har i allefall meldt meg på "Language and Culture camp", så håper inderlig at jeg får plass. (men tror faktisk vi har betalt for det, så da er nok svaret ja!) 

 

Hva gleder du deg mest til? 

Det er veldig vanskelig å svare på, fordi det er så mye! Men jeg gleder meg til å se hvordan det typiske amerikanske hverdagslivet er, hvordan de gjør ting, feirer ting etc. Jeg gleder meg også til å få masse nye venner, alle minnene jeg vet jeg kommer til å få, og opplevelsen. Helt ærlig så gleder jeg meg vel til sånn ca alt, uten om det faktum at jeg drar fra venner og familie. Kunne i skrivende øyeblikk gjerne satt meg på det første flyet om det gir dere et bedre bilde.

 

Hva gruer du deg mest til?

Je gruer meg aller mest til dagen jeg skal reise, og vet allerede at jeg kommer til å gråte MYE! Samtidig gleder jeg meg å sinnsykt til den dagen, så det er litt blandet. Gruer meg også litt til jul uten familien og første skoledag, men ikke noe særlig.

 

Kunne du tenke deg å prøve en ny sport?

Jeg danser på fritiden min og er KJEMPE interessert i å få prøvd cheer, det hadde vært så sinnsykt gøy! Ellers kunne jeg gjerne tenkt meg å spille tennis eller drive med turn. :-)

 

 


Hva kommer du til å savne mest?
Blir nok kanskje maten, blir nok en stor forandring der! Kommer nok og til å savne vinteren litt (hvertfall om jeg kommer til en plass der det ikke er snø i julen) og venner og familie.

 

Skal du på en arrangert tur med organisasjonen?

Har ikke tenkt så mye på det enda, men det hadde vært veldig gøy!

 

Nevn fire steder du kunne tenke deg å besøke i landet ditt:

California, Hollywood, New York, og Hawaii, kanskje de mest "obvios" plassene.

 

Tror du det blir et bra år?

Ja, det både tror og håper jeg! Gleder meg som en liten unge, så både innstillingen og forhåpningene er der.

P R E S E N T A S J O N
Hei! Jeg heter Ingeborg og bor i Nord-Norge. Til høsten drar jeg over den lange veien til USA for å tilbringe 11 månder hos en vertsfamilie. Bloggen min handler hovedaklig om utveksling, men også om søknadsprosessen og litt hverdagslige ting. Jeg reiser med organisasjonen EF, og om du skulle ha noen spørsmål kan jeg kontaktes på ingeborgmhansen@hotmail.com :-)

K A T E G O R I E R
Blogg
Bloggere i USA 13/14
Spørsmål og svar
Søknadsprosess
Tanker og følelser
The American Dream
USA
Utvekslingselever 13/14
Videoblogg

A R K I V
November 2013
Oktober 2013
September 2013
August 2013
Juli 2013
Juni 2013
April 2013
November 2012
Oktober 2012
August 2012
hits